Turizmin ülkeye olan katkıları

Turizmin ülkeye olan katkıları
Turizmin ülkeye olan katkıları nelerdir, Turizmin ülke ekonomisine katkısı nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Turizm, yaz ve kış turizmi olarak ikiye ayrılmaktadır. Doğal kaynaklar, doğal güzellikler, tarihi eserler turizm için bir cazibe merkezi oluşturmaktadır. Turizm ülke ekonomilerinin büyümesinde ve gelişmesinde oldukça etkilidir. Bu nedenle turizm için bacasız fabrika tabirleri kullanılmaktadır.

Turizmin bacasız fabrika olarak algılanması elinde olanlardan fazla bir yatırım gerektirmeden çok fazla kazandırmasıdır. Bir ülkenin coğrafik konumu ve tarihi misyonu o ülkenin turizmi açısından oldukça etkilidir. Bir ülkede dört mevsimin yaşanması, farklı canlı türlerinin bulunması, bitki örtüsünün çeşitli olması, yeryüzü şekillerinin özgün olması, yüksek dağların bulunması, yaylaların bulunması, debisi yüksek akarsuların bulunması, dalgasız denizlerinin ve koylarının bulunması, tarihi şehirlerinin ve eserlerinin bulunması turizmi olumlu yönde etkiler.

Turizm açsısından ülkemiz de çok müsaittir. Yaz ve kış turizminin ülkemizde gelişmesi ekonomik getiriler de sağlamaktadır. Ekonominin büyümesi, gelişmesi ve kalkınma oluşturması oldukça önemlidir. Turizm gelirlerinin ekonomik olarak bir kalkınma oluşturma diğer hizmet alanlarının da gelişmesinde etkili olmaktadır.

28
72
125
58
10
7
105
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.