Türk masalları ile ilgili ilk derleme çalışması yapan kişi kimdir

Türk masalları ile ilgili ilk derleme çalışması yapan kişi kimdir
Türk masalları ile ilgili ilk derleme çalışması yapan kişi kimdir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Türk masalları ile ilgili ilk derleme çalışması yapan kişi kimdir?

Cevap : Pertev Naili Boratav
Türk masallarını derleme konusunda ilk çalışma yapan kişi ise Rus Türkoloğu Vasili Radlof’dur. Türk masalları ile ilgili derleme yapan ilk Türk ise Ziya Gökalp'tir. Günümüzde bu alanda en çok çalışma yapmış kişi ise Pertev Naili Boratav'dır.
Türk masalları ile ilgili ilk derleme çalışması yapan kişi, Türk edebiyatının önemli isimlerinden ve halk kültürü araştırmacısı olan Pertev Naili Boratav'dır. Boratav, 1943 yılında "Türk Halk Edebiyatı" adlı kitabında Türk masallarını derlemiş ve bu çalışmasıyla Türk halk edebiyatının önemli bir alanına ışık tutmuştur. Kendisi, Türk masalları ve diğer halk kültürü unsurları üzerine önemli araştırmalar yapmış ve bu alanda önemli bir referans kaynağı olmuştur.

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.