Türk töresinde hırsızlık, cinayet ve ordudan kaçma suçlarının cezası nedir

Türk töresinde hırsızlık, cinayet ve ordudan kaçma suçlarının cezası nedir
Türk töresinde hırsızlık, cinayet ve ordudan kaçma suçlarınıncezası nedir konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Türk töresinde bazı suçlar kesin cezalarla sonlandırıldı. Bu suçlardan savaştan kaçmanın cezası vatana ihanet etmenin cezası kesin olarak idamdı. Yine birini öldürmenin cezası ölümdü. Hırsızlığın cezası ise en ağır ceza ne ise o olmuştur.

Türk töresinde cezalandırma yetkisi devlete aitti. Suçlar hafif ve ağır olmak üzere ikiye ayrılırdı. Cezaların caydırıcı olmasına dikkat edilirdi. Cinayet ve ordudan kaçma suçları ağır suçlardan olup bu suçların cezası idamdır. Hırsızlık ise türüne göre değişmektedir. Küçük şeyler çalanlara çaldıklarının on misli geri ödetilirdi. Bazı hırsızlık türleri ise ağır suçlar arasında yer almaktadır. Örneğin bağlı bir atı çalmanın cezası idamdır.

Türk devletlerinin yöneticileri kan davaları gibi yollarla halkın kendi adaletinin aramasına engel olmak amacıyla suçları, çok kesin ve sert yollarla cezalandırırlardı. Hırsızlık suçunun cezası öncelikle çalınan malın el koyulması sonrasında ise hırsızlık yapan kişiyi idam ettirmekti. Cinayet ve vatan hainliği yani asker kaçağının ise kesinlikle affı yoktu. Bir insanı öldürebilen biri devlette yaşama şansı bulamazdı. Vatanını yüz üstü bırakan bir asker de bulunur ve idam ettirilirdi.

Türk insanı için hırsızlık, cinayet ve asker kaçağı olmak namussuzluk olarak görülürdü. Bu suçların da tek ve kesin cezası, suçluyu idam ettirmekti. Böylece insanlar kesin olarak bu suçlardan kaçınırdı.

200
52
835
53
1060
122
62
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.