Türkçede hangi adda bir renk vardır

Türkçede hangi adda bir renk vardır
Türkçede hangi adda bir renk vardır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Türkçede hangi adda bir renk vardır 

A- Dore

B- Mifa

C- Solla

D- Sido

Doğru Cevap: Dore

Dore Rengi; Renk ışığın, gözün retina kısmına değişik biçimlerde ulaşması ile ortaya çıkan algılama çeşitidir. Bu algılamayla, ışığın maddeler üzerine çarpması ve kısmen soğuduktan sonra, yansıması sebebi ile çeşitlilik göstermektedir ki bunlar renk tonu veya renk olarak isimlendirilmektedir.
Çeşitli renk tonları bulunmaktadır. Son yıllarda çok tercih edilen ve sevilen renklerin başında dore rengi gelmektedir. Dore rengi, altın sarısının bir tonudur. Aslında tam olarak ne sarı ne de altın rengidir. İkisinden de renkler olan bir karışımdır. Abiyeler de, kozmetikte, saç boyasında oldukça ilgi görmektedir. Daha çok esmerlere yakıştırılan renk çeşitidir. Siyahla yapılan komnasyonlarda oldukça öne çıkmaktadır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.