Türkçeye Ölmeyen Aşk, Anafor Tepe, Rüzgarlı Bayır, Rüzgarlı Tepe, ve Uğultulu Tepeler adlarıyla çevrilen romanın yazarı kimdir

Türkçeye Ölmeyen Aşk, Anafor Tepe, Rüzgarlı Bayır, Rüzgarlı Tepe, ve Uğultulu Tepeler adlarıyla çevrilen romanın yazarı kimdir
Türkçeye Ölmeyen Aşk, Anafor Tepe, Rüzgarlı Bayır, Rüzgarlı Tepe, ve Uğultulu Tepeler adlarıyla çevrilen romanın yazarı kimdir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Türkçeye Ölmeyen Aşk, Anafor Tepe, Rüzgarlı Bayır, Rüzgarlı Tepe, ve Uğultulu Tepeler adlarıyla çevrilen romanın yazarı kimdir 

Doğru Cevap: Emily Bronte

Emily Jane Brontë, İngiliz roman yazarı ve şair. Kaleme almış olduğu tek roman, Uğultulu Tepeler bugün İngiliz edebiyatının en önemli eserlerinden biri olarak anılmaktadır.
Uğultulu TepelerRüzgarlı Bayır veya özgün adıyla Wuthering Heights, Emily Brontë'nin tek romanı. İlk kez 1847 yılında Ellis Bell mahlası ile yayımlanmıştır. Emily vefat ettikten sonra kız kardeşi Charlotte eseri yayıma hazırlayıp, Emily'nin gerçek ismi ile eserin ikinci bir baskısını yayımlamıştır. Eserin ismi konu aldığı hikâyenin merkezî figürlerinden olan bir malikâneden gelmektedir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
1
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.