Türkiye Ağrılı Mesut'un İnsanlık Dersini Konuşuyor

Türkiye Ağrılı Mesut'un İnsanlık Dersini Konuşuyor
Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde böbrek nakli beklerken, sırasını durumu kendisinden daha ağır hastaya vermesiyle gündeme gelen bedensel engelli 31 yaşındaki Mesut İrvül'ün bu davranışı tüm Türkiye'yi duygulandırdı.

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde böbrek nakli beklerken, sırasını durumu kendisinden daha ağır hastaya vermesiyle gündeme gelen bedensel engelli 31 yaşındaki Mesut İrvül'ün bu davranışı tüm Türkiye'yi duygulandırdı. Doğan Haber Ajansı'nın, "İnsanlık dersi" başlığıyla verdiğ haber üzerine yurdun dört bir yanından vatandaşlar Mesut'u arayarak yardım sözü verdi.

Doğubayazıt Barış Mahallesi'nde oturan Fatma- İsmail İrvül çiftinin 6 çocuğundan dördüncüsü olan Mesut 19 yaşındayken 2 böbreği işlevlerini yitirdi. Bu nedenle İrvül yüzde 92 engelli oldu. İyileşmek için böbrek nakli bekleyen ve koltuk değnekleri ile yürüyebilen Mesut İrvül'e geçen yıl beklediği müjde geldi. Ancak, İrvül nakil sırasını durumu kendisinden daha ağır bir kıza verdi. Hastalığı nedeniyle vücudunda birçok yara oluşan ve gittikçe bedeni eriyen Mesut İrvül kararından pişmanlık duymadığını, bugün olsa aynı kararı yine vereceğini söyledi.


'TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDAN ARADILAR'

Doğan Haber Ajansı'nın "İnsanlık dersi" başlığı haberi üzerine yurdun dört bir yanından vatandaşlar Mesut'u arayarak yardım sözü verdi. İrvül gelişmeleri şöyle anlattı:

"Hastalığımdan dolayı yüzde 92 bedensel engelli oldum. Ama sıramı verdiğim kız çocuğu benden daha kötü durumdaydı. Gazete ve TV'lerde çıkan haberlerden sonra Demet Akalın beni telefonla arayıp ne gerekiyorsa yapacağını söyledi. Türkiye'nin dört bir tarafından arayanlar tebrik etti. Herkese çok teşekkür ediyorum. Beni yalnız bırakmayanlara teşekkür ediyorum. Sıramı verdiğim aile ile bir kez telefonla görüştüm. Daha sonra kızın ne olduğunu hiç bilmiyorum. Umarım nakil olmuş ve sağlığına kavuşmuştur."

Doğubayazıt Engelliler Dernek Başkanı Oktay Topçi ise, "Mesut için başta Demet Akalın olmak üzere bir çok sanatçı, iş adamı aradı. Çok duygulandık. Şunu bir kez daha gördük ki yapılan insanlık karşılıksız kalmıyor. Halkımız bu konuda çok duyarlı" dedi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.