Türkiye Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Türkiye'nin hangi ilindedir

Türkiye Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Türkiye'nin hangi ilindedir
Türkiye Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Türkiye'nin hangi ilindedir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru :  Türkiye Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Türkiye'nin hangi ilindedir 

A- Ankara

B- İstanbul

C- İzmir 

D- Antalya

Doğru Cevap: Ankara

17 Ağustos 1999 Marmara Depremini takiben Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Karargah Binasının Depreme Karşı takviye edilmesi kararlaştırılmıştır. Deprem takviyesi ve ek yeni bina yapılması amacıyla Sahil Güvenlik Komutanlığına ait Devlet Mahallesi Merasim Sok.10 numaralı Çankaya/Ankara’da bulunan Yeni Karargah Binası ve müştemilatı geçici olarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı kullanımına verilmiştir. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı geçici olarak Komutanlık ve Başkanlıklar kısmı olmak üzere iki bloktan oluşan Sahil Güvenlik Komutanlığı yeni binasına 10 Aralık 2003 tarihi itibariyle taşınmıştır.
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı Binası Deprem Takviye İnşaatının geçici kabulu 21-30 Eylül 2005 tarihleri arasında, kesin kabulü ise 13-17 Mart 2006 tarihleri arasında tamamlanmıştır. Yeni karargah binasına taşınma faaliyetleri 2005 yılının Kasım ayı içerisinde gerçekleşmiştir.Bina, mevcut haliyle çevreye daha uyumlu bir hale getirilmiş ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaçlarına 40-50 yıl daha hizmet vermesi sağlanmıştır.
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Karargah binası, İnönü Bulvarında, kuzeyinde Ankara-Eskişehir Devlet Karayolu ve Genelkurmay Başkanlığı Karargahı, güneyinde M.S.B.lığına tahsisli arazi ve Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt (ATASE) Daire Başkanlığı, doğusunda Dikmen Caddesi ve T.B.M.M., batısında da Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargah binası ile çevrili mevkide bulunmaktadır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.