Türkiye Profesyonel Futbol liglerinde hangi isimde bir futbol takımı bulunmaktadır

Türkiye Profesyonel Futbol liglerinde hangi isimde bir futbol takımı bulunmaktadır
Türkiye Profesyonel Futbol liglerinde hangi isimde bir futbol takımı bulunmaktadır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Türkiye Profesyonel Futbol liglerinde hangi isimde bir futbol takımı bulunmaktadır 

A- Halit Ziya Uşaklıgilspor

B- Reşat Nuri Güntekinspor

C- Fatma Haliye Topuzspor

D- Halide Edip Adıvarspor

Doğru Cevap: Halide Edip Adıvarspor

Halide Edip Adıvar Spor Kulübü, 1990'lı yıllarda yerel turnuvalarda boy gösteren Halide Edip Adıvar Spor Kulübü, 2004 yılında "Kasımpaşa Harb-İş Dikimevi" takımının satın alınması ile İstanbul'un Şişli ilçesinin Halide Edip Adıvar semtinde resmi olarak kurulmuştur. Kulübün adı "Halide Edip Adıvar Spor Kulübü", renkleri ise "kırmızı-beyaz" olarak belirlenmiştir. İlk kulüp başkanı Kenan Demirtaş olmuştur. İlk senesinde 2. Amatör'de mücadele eden HEASK, 2. yılında 1. Amatör Küme'de oynamaya hak kazanmıştır.
 
2009-2010 sezonunda yapılan yönetim değişimi ve yapılanmanın ardından HEASK, grubunu şampiyon olarak tamamlayarak Süper Amatör'de oynamaya hak kazanmıştır.
 
2013-2014 sezonunda ilk 2 sırayı alan takımın 3. Lig'e yükselmek için 2 play-off maçı oynamaya hak kazanacağı Bölgesel Amatör Lig 11.Grup'ta Edirnespor Gençlik Kulübü'nün ardından 2. olmuştur. Play-off maçlarında önce Sorgun Belediyespor'la eşleşen HEASK, normal süresi ve uzatmaları 1-1 biten maçta rakibini penaltılarla 3-2 eleyip ardından Arnavutköy Belediyespor'la eşleşmiş ve normal süresi 2-2, uzatmaları 3-3 biten maçta rakibini penaltılarla 5-3 eleyerek  3. Lig'e yükselmeye hak kazanmıştır.
 
2015-2016 sezonunda tekrar Bölgesel Amatör Lig'de mücadele etmeye başlayan kulüp, BAL 8. Grup'ta şampiyon olup Afjet Afyonspor'la oynadığı ilk play-off maçını 2-0 kaybetmesine rağmen Sarayönü Belediyespor'la oynadığı ikinci play-off maçını 2-0 kazanarak tekrar 3. Lig'e yükseldi.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
5 Yorum