Türkiye Süper Liginde en fazla gol kralı olan futbolcu kimdir

Türkiye Süper Liginde en fazla gol kralı olan futbolcu kimdir
Türkiye Süper Liginde en fazla gol kralı olan futbolcu kimdir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Türkiye Süper Liginde en fazla gol kralı olan futbolcu kimdir 

A- Tanju Çolak
B- Metin Oktay
C- Aykut Kocaman
D- Cemil Turan

Doğru Cevap: Metin Oktay

Bugüne kadar kırk bir farklı futbolcu gol kralı unvanı almıştır. Altı kez gol kralı olan Metin Oktay en çok gol kralı olan isimken, Tanju Çolak beş kezle bu alanda ikinci futbolcudur. Ayrıca Tanju Çolak 1987-88 sezonunda attığı otuz dokuz golle Avrupa'da en çok gol atan oyuncu olup Avrupa Altın Ayakkabı Ödülü'nü kazanmıştır. Bunun yanı sıra Tanju Çolak, birden fazla takımla gol kralı olan ilk isimdir.

Ligin en çok gol atan toplam 44 futbolcusu 17 ayrı takımdan çıktı. Galatasaray 17 kezle en çok bu unvana sahip futbolcuyu kadrosunda bulunduran takım oldu.

Şampiyonluk yaşayan diğer takımlardan Fenerbahçe 15, Trabzonspor 5, Beşiktaş ve Bursaspor ise dörder kez ligin en çok gol atan futbolcusunu kadrosunda barındırdı.

Bunun yanı sıra, Samsunspor, Eskişehirspor ve MKE Ankaragücü üçer, Adanaspor ve Kayserispor ikişer, Ankara Demirspor, Göztepe, Altay, Sakaryaspor, Konyaspor, Sivasspor ve Alanyaspor da birer kez gol kralı çıkardı.

57
2
57
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.