Türkiye’de kahve yetişmemesine rağmen neden dünyaca ünlü Türk kahvesi

Türkiye’de kahve yetişmemesine rağmen neden dünyaca ünlü Türk kahvesi
Türkiye’de kahve yetişmemesine rağmen neden dünyaca ünlü Türk kahvesi ifadesi oluşmuştur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Türk kahvesi, daha çok Türk kültüründe önemli yere sahip Osmanlı İmparatorluğu'dan günümüze kadar gelmiş en eski kahve hazırlama ve pişirme metotlarındandır. Kendine has tadı, köpüğü, kokusu, sunuluş biçimiyle özgün bir kimliği ve geleneği vardır. Telvesi ile ikram edilen tek kahve türüdür.

Osmanlı Devleti döneminde kahve en çok tüketilen içeceklerden biri olarak bir kültür değeri oluşturmuştur. Türk topraklarında kahve yetişmemektedir. Osmanlı Devleti döneminde de kahve Yemen’den gelmektedir.

Yemen’den gelen kahvenin pişirilmesi Türk usulü olduğu için Türk kahvesi ifadesi kullanılmaktadır. Pişirilme ve içme ile ikram bakımından Türk usulü olması Türk kahvesini meşhur etmiştir.

Türk kahvesi Türk kültüründe oldukça öneme sahip bir içecektir. Kültürel öğelerimiz arasında yer almaktadır. Türkiye denince akla Türk kahvesi ilk sıralarda gelmektedir. Türk kahvesi gerek sunumuyla gerek tadıyla Osmanlı Dönemi'nden bu zamana dek önemini korumayı başarmıştır.

Türk kahvesinin kokusu, içimi ve yapılışı Türk kahvesinin vazgeçilmez bir unsur olmasını ve dünyaca ünlü olmasını sağlamıştır. Türk kahvesi, telvesi ile ikram edilen tek kahve türüdür. Bu nedenle diğer kahvelerden çok daha farklıdır.

Türk kahvesinin çeşitli pişme türleri de mevcuttur. Cezvede pişen kahvenin yanı sıra kumda pişen kahvede son derece meşhurdur. Kısacası kahve Türk toplumda en çok tercih edilen sıcak içecekler arasında yer almaktadır.

601
608
351
226
223
132
406
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.