Türkiye'de kümes hayvancılığı neden Marmara bölgesinde yapılır

Türkiye'de kümes hayvancılığı neden Marmara bölgesinde yapılır
Türkiye'de kümes hayvancılığı neden Marmara bölgesinde yapılır konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Türkiye'de kümes hayvancılığı neden Marmara bölgesinde yapılır?

Cevap : Türkiye'de, kümes hayvancılığı en çok Marmara Bölgesi'nde yapılır çünkü bölgenin engebeli yerlerinin az olması ve nüfus yoğunluğunun burada olması tavuk yetiştiriciliğini ve yumurta üretimini arttırmaktadır.

1. Coğrafi Konum: Marmara Bölgesi, diğer bölgelere kıyasla tarım ve hayvancılık için daha uygun bir iklim ve coğrafi konuma sahiptir. İklimi genellikle ılıman ve yağışlıdır, bu da kümes hayvancılığı için gerekli olan bitki örtüsünün büyümesini sağlar.

2. Pazar Erişimi: Marmara Bölgesi, Türkiye'nin en yoğun nüfuslu bölgesidir ve büyük şehirler (İstanbul, Bursa, İzmir vb.) bu bölgede yer almaktadır. Bu durum, kümes hayvancılığı ürünlerinin daha büyük bir tüketici pazarına erişimini kolaylaştırır.

3. Altyapı ve hizmetler: Marmara Bölgesi, diğer bölgelere göre daha gelişmiş altyapıya ve tarım hizmetlerine sahiptir.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.