Türkiye'de kurulan ilk kurulan futbol takımı

Türkiye'de kurulan ilk kurulan futbol takımı
Hangi futbol takımı diğer üçünden daha önce kurulmuş ve Türkiye Futbol Federasyonu tarafından da ilk resmi futbolumuz şeklinde tanımlanır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Hangi futbol takımı diğer üçünden daha önce kurulmuş ve Türkiye Futbol Federasyonu tarafından da ilk resmi futbolumuz şeklinde tanımlanır 

A- Vefa
B- Beşiktaş
C- Fenerbahçe
D- Galatasaray

Doğru Cevap: Galatasaray 

1905 yılında Galata Sarayı Mekteb-i Sultanisi’nde okuyan öğrencilerin çabalarıyla kuruldu ilk Türk futbol takımı. 1905'te Mekteb-i Sultani'nin 10. sınıf öğrencileri, arkadaşları Ali Sami Yen'in önderliğinde Galatasaray'ı kurmuştur. Galatasaray, 1905-1906 sezonunda İstanbul Ligi'ne katılmış, 1907-1908'de ise kazandığı ilk şampiyonlukla Türk futbol tarihi için bambaşka bir başlangıcı müjdelemiştir. Ardından Fenerbahçe ve Beşiktaş onları takip edince Türk futbolu yeni bir boyuta doğru ilerlemeye başlamıştır.

1
131
0
0
1
1
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.