Türkiye'de yemekhanelerde günün yemeği balıksa tatlı olarak genellikle hangisi olur

Türkiye'de yemekhanelerde günün yemeği balıksa  tatlı olarak genellikle hangisi olur
Türkiye'de yemekhanelerde günün yemeği balıksa tatlı olarak genellikle hangisi olur sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Türkiye'de yemekhanelerde günün yemeği balıksa tatlı olarak genellikle hangisi olur

A- Helva
B- Keşkül
C- Aşure
D- Sütlaç

Doğru Cevap: Helva

Sütlü tatlılar balığın bayat olması ihtimaline karşı tüketilmezken şerbetli tatlılar yüksek şeker oranıyla mideye rahatsızlık vermeye devam edeceği için tercih edilmiyor. İşte bu noktada en ideal tatlı olarak helva devreye giriyor ve balık yedikten sonra yaşanan kan şekeri düşüklüğüne çare oluyor.

Diğer tatlı çeşitleri değil de neden helva yenir. Sorusu eminim kafanıza takıldı. Sütlü tatlı türleri balıkların bayat olması ihtimaline karşı asla tüketilmemelidir. Diğer yandan şerbetli tatlılar şeker oranının yüksekliği ve mide rahatsızlığına neden olacağından aynı şekilde tercih edilmemesi gereken tatlı çeşididir. Bundan dolayı en ideal tatlı helvadır. Bu sebebin dışında Helva yenmesinin en önemli sebebi; içeriğinde bulunan Tahin’dir. Balık tüketirken alınan ağır metaller, radyasyon ve bazı ilaçların yarattığı etkilerden vücudu korumak ve denizlerde oluşan kirlilik nedeniyle balıklarda bulunan ağır metalleri sıfırlamak için ve vücuda giren fosfor miktarını düzenleyerek, midedeki asit dengesi normale döndürür. Her balık yemeğinden sonra çok aşırıya kaçmadan helva yemek son derece sağlıklıdır.

Akşam yemeği menünüzde balık varsa yanında bol yeşillik ve limonda yer alır. Yukarda da bahsettiğimiz gibi balık içerisinde demir, çinko ve fosfor barındırdığı için bu besin kaynaklarının emilmesini kolaylaştırmak için C vitamini içeren besinler ve yeşil sebzelerle tüketilmesi gerekir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.