Türkiye’deki tatlı su biyomuna örnek vererek genel özellikleri

Türkiye’deki tatlı su biyomuna örnek vererek genel özellikleri
Türkiye’deki tatlı su biyomuna örnek vererek genel özellikleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sucul biyomlar, dünya ekosistemlerinin en geniş kapsamlı biyomları olarak bulunmaktadır. Sucul biyomlar tatlı ve tuzlu su biyomları olarak ayrılmaktadır. Türkiye’deki tatlı su biyomları tuzlu su biyomlarından daha fazladır. Sucul biyomlar toprak ve toprak üzerindeki mikroskobik canlılarla yakından ilgilidir.

Tatlı su biyomları akarsu, durgun su biyomları olarak oluşmaktadır. Göller ve akarsular, göl ekosistemleri sucul biyomların özelliklerini ortaya koyar. Genel olarak sucul biyomlar ısı, sıcaklık ve nem oranlarından etkilenen, dış döllenme ya da iç döllenme ile üreyen canlılardan meydana gelmektedir. sürüngenler, tatlı su bitkileri, hetotrof canlılar tatlı su biyomlarına örnektir.

3
2
3
2
2
3
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.