Türkiye'nin en değerli yağlı boya tabloları arasında olan natürmort eserinin adı nedir

Türkiye'nin en değerli yağlı boya tabloları arasında olan natürmort eserinin adı nedir
Şeker Ahmet Paşa'nın yaptığı Türkiye'nin en değerli yağlı boya tabloları arasında olan natürmort eserinin adı nedir  sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Şeker Ahmet Paşa'nın yaptığı Türkiye'nin en değerli yağlı boya tabloları arasında olan natürmort eserinin adı nedir 

A- Narlar ve Ayvalar
B- Papayalar ve Magolar
C- Kiniler ve Avokadolar
D- Kamkatkar ve Ananaslar

Doğru Cevap: Narlar ve Ayvalar

Geometrik açıdan sepetteki ayva ve narların dizilişi, birbirleriyle oluşturduğu kompozisyon resmin en dikkat çekici özelliğidir. Ayrıca, resmin gerçekçi duruşu, renklerin birbiriyle uyumunda önemlidir. Şeker Ahmet Paşa’nın resimlerindeki renk zenginliği, doğadaki gerçekliği verme kaygısı, onu doğa lirizmi diyebileceğimiz bir üsluba yaklaştırdı.

Paris’te Louvre Müzesi’ne hayatta iken resmi kabul edilen ilk Türk ressamıdır. Resimlerinde değişik bir perspektif anlayışı vardır. Daha çok natürmort resimleri ile bilinir.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
0
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.