Türkiye’nin geçmişten bugüne insanlar tarafından yerleşim alanı olarak seçilmesinin nedenleri neler olabilir

Türkiye’nin geçmişten bugüne insanlar tarafından yerleşim alanı olarak seçilmesinin nedenleri neler olabilir
Türkiye’nin geçmişten bugüne insanlar tarafından yerleşim alanı olarak seçilmesinin nedenleri neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Türkiye, Asya ve Avrupa topraklarını birleştiği bir coğrafi alanda bulunmaktadır. Asya toprakları Anadolu toprakları olarak bilinmekte ve Asya ve Afrika topraklarına giden yolun kapısı olarak görülmektedir. Anadolu’nun coğrafi, fiziki özellikleri beşeri ihtiyaçlar için oldukça elverişlidir.

Anadolu’nun bir kıta büyüklüğünde bitki örtüsü, yeryüzü şekilleri ve toprak özellikleri zenginliğine sahip olarak doğal kaynaklar ve su kaynakları bakımından zengin bir yer olması, Türkiye’nin geçmişten günümüze kadar insanların doğal yerleşim yeri olmasında etkili olan özellikleri arasında yer almaktadır. Bu nedenlerle Anadolu coğrafyası binlerce yıldır insanların yaşadığı bir coğrafyadır.

50
34
9
24
167
13
12
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.