Türkiye'nin günümüzdeki illerinden hangi ikisi eskiden aynı ilin ilçeleriydi

Türkiye'nin günümüzdeki illerinden hangi ikisi eskiden aynı ilin ilçeleriydi
Türkiye'nin günümüzdeki illerinden hangi ikisi eskiden aynı ilin ilçeleriydi sorusunun cevabını vereceğiz.

12 Aralık 2021 Pazar 969. Kim Milyoner Olmak İster Kenan İmirzalıoğlu'nun sunumuyla izleyicisiyle buluştu. Milyonluk sorunun açılması için umutlu bekleyiş bu hafta da devam ediyor. Bu akşam dikkati çeken bir Milyoner sorusu da,

Soru : Türkiye'nin günümüzdeki illerinden hangi ikisi eskiden aynı ilin ilçeleriydi

A- Düzce ve Bartın
B- Kilis ve Osmaniye
C- Kırıkkale ve Kırklareli
D- Iğdır ve Ardahan

Doğru Cevap: Iğdır ve Ardahan

Ardahan, Türkiye'nin kuzeydoğu köşesinde Doğu Anadolu Bölgesi'nde ve kısmen Doğu Karadeniz'de bulunan, Gürcistan sınırında kurulmuş olan bir ildir. İdari merkezi Ardahan kentidir. Batısında Artvin, güneybatısında Erzurum, güneyinde Kars illeri ve doğuda Gürcistan ile sınır teşkil etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin Kafkaslar'a açılan kapısıdır. 1924 yılında il olmuştur. 1926 yılında Kars iline bağlı bir ilçe olmuştur. 1992 yılında Kars ilinden ayrılarak tekrar il olmuştur.

Iğdır, 1924 yılında ülke yönetimi yeniden yapılandırılırken Bayazıt Vilayeti'ne bağlı bir nahiye, 1934 yılında Kars'a bağlı bir ilçe olan Iğdır, 1991'de SSCB'nin dağılmasından sonra Kafkasya'da ortaya çıkan karışıklıklardan dolayı önemi artmasından dolayı Ardahan'la birlikte 3 Haziran 1992 tarih ve 21247 sayılı Resmî Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 3806 sayılı kanunla Kars'tan ayrılarak il olmuştur.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.