Türkiye'yle kara sınırı olan ülkelerin hangisinde başı yukarı aşağı sallamak hayır sağa sola sallamak evet anlamına gelir

Türkiye'yle kara sınırı olan ülkelerin hangisinde başı yukarı aşağı sallamak hayır sağa sola sallamak evet anlamına gelir
Başı yukarı aşağı sallamak hayır olan ülke hangisidir, Türkiye'yle kara sınırı olan ülkelerin hangisinde başı yukarı aşağı sallamak hayır sağa sola sallamak evet anlamına gelir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Türkiye'yle kara sınırı olan ülkelerin hangisinde başı yukarı aşağı sallamak hayır sağa sola sallamak evet anlamına gelir

A- Irak
B- Gürcistan
C- Azerbaycan
D- Bulgaristan

Doğru Cevap: Bulgaristan

Başı aşağı yukarı sallamakla zıt anlam taşıyan bu hareket, ülkemizde reddetme, hayır anlamı taşır. Genelde anlamı güçlendirmek için bir de “cık” sesiyle eşlik ederiz. Gene aynı şekilde çoğu ülkede bu hareket hayır anlamı taşırken; Yunanistan, Bulgaristan, Arnavutluk da evet anlamına gelir.
Bulgarlar başlarını geriye attıktan sonra tekrar düz konuma getirerek bir konuya katılmadıklarını anlatırlar. Oysa bu pek çok kültürde "anlaştık" demektir.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.