Türklerin Anadolu’ya akınlar düzenledikleri dönemde Anadolu’nun dinî ve toplumsal durumu

Türklerin Anadolu’ya akınlar düzenledikleri dönemde Anadolu’nun dinî ve toplumsal durumu
Türklerin Anadolu’ya akınlar düzenledikleri dönemde Anadolu’nun dinî ve toplumsal durumu hakkındaki çıkarımlarınız neler olur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Feodel asalet sınıfı her geçen gün nüfuzunu artırırken köylü ve asker arazisinin çöküşü hızlanmaya başlamış. Buna bağlı olarak da devletin savunma kuvvetleri ve vergi düzeni büyük zarar görmüştü. Aynı zamanda hazine gelirlerinin devlet ihtiyaçları yerine lüks bir yaşam için harcaması da halkın hayatını olumsuz yönde etkilemiştir.

Türklerin Anadolu'ya akınlar düzenledikleri dönemde;

  • Anadolu'da farklı dine ve millete mensup insanlar bir arada yaşamaktaydı.
  • İslamiyet çok yaygın bir din değildi.
  • Anadolu'yu özellikle Romalıların ve Bizanslıların ele geçirme isteği yüzünden bazı yerleşim yerleri savaşlar sonucunda harabeye dönmüştü.
  • Toplumun beklentisi daha sakin ve barışçıl bir hayat sürdürmekti ki bu yüzden genellikle daha sakin ve dağlık bölgelere göç etmekteydiler.
  • Bu bilgiler ışığında değerlendirme yaptığımızda toplumun güçlü bir devlet emri altında yaşama isteği olduğunu çıkarabiliriz.
  • Ayrıca toplumun, artık akınların bitip huzurlu bir bölgede yaşama isteği olduğu da anlaşılabilir.

896
191
211
177
193
176
900
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.