Turunç ağacının farklı dallarında limon, portakal, mandalina nasıl yetiştirilir

Turunç ağacının farklı dallarında limon, portakal, mandalina nasıl yetiştirilir
Turunç ağacının farklı dallarında limon, portakal, mandalina nasıl yetiştirilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çelikle üremenin farklı bir şeklidir. Bir bitkiden alınan sürgünün (aşı) başka bir bitkinin gövdesine (anaç) eklenmesi tekniğidir. Aşılama yakın türler ya da aynı türe ait bireyler arasında yapılır. Bu sayede üstün veya istenilen özelliklerin bir bitkide birleştirilmesi sağlanır.

Ağaca aşılama yapılır iken bu aşı genelde ağacın gövdesine yapılır. Fakat bu örnekte oluğu gibi bir ağaçta ve ağacın dallarında farklı meyveler olmasını istiyorsak bu aşılama işini gövde değil dalın baş kısmına yapmak gerekir. Böylece turunç ağacının farklı dallarında limon, portakal ve mandalina yetişmiş olur.

111
2
82
0
0
0
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.