Tutum, yatırım ve Türk malları haftası ne zaman kutlanır

Tutum, yatırım ve Türk malları haftası ne zaman kutlanır
Tutum, yatırım ve Türk malları haftası ne zaman kutlanır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Her yıl, 12-18 Aralık tarihleri arasında kalan günler, Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası'dır. Bu hafta boyunca tutumlu olmanın ve Türk malı kullanmanın faydaları anlatılır. Türk malları tanıtılır. Okullarda bu hafta ile ilgili konuşmalar yapılır. Şiirler okunur. Sergiler açılır.

Tutum, Yatırım
Hiçbir şeyin gereksiz ve ölçüsüz harcanmamasına tutum diyoruz. Tutumlu insanlar, paralarını ve zamanlarını boşa harcamazlar. Mallarının ve eşyalarının kıymetini bilirler. Onları dikkatli kullanırlar, korurlar. Kazançlarının hepsini harcamazlar. Bir bölümünü biriktirirler. Biriktirdiğimiz paralarla para kazanacak işler yapmaya yatırım denir.

Türk Malları
Yurdumuzda yetiştirilen ürünlere ve kendi fabrikalarımızda yapılan mallara Türk malı denir. Bu mallar, Türk malı kelimelerinin baş harfleri olan TM harfleri ile işaretlenir. Türk malları kullanırsak paramız yurdumuzda kalır. Yabancı ülkelere gitmez. Yeni fabrikalar yapılmasında kullanılır. İş yerleri açılır. Böylece ülkemiz daha çabuk kalkınır ve zenginleşir.

Kazandığı paranın bir kısmını harcamayıp biriktiren insanlar tutumlu insanlardır. Tutumluluk sadece parada olmaz. Zaman, mal, sağlık ve enerji gibi kavramlarda da tutumlu olabiliriz. Tutumlu olmayı küçük yaşlarda ailemiz ve öğretmenlerimizden öğreniriz. Tutumlu olan insan dara düşmez ve kimseye muhtaç olmaz. Günlük hayatımızda pek çok besin maddesine, araç ve gerece ihtiyaç duyarız. Bu gibi ihtiyaçlarımızı karşılarken ülkemizde üretilen malları almaya özen göstermeliyiz. Böylece ülke ekonomisine katkıda bulunmuş oluruz.

  • Suyumuzu boşa akıtmayarak tasarruf edebiliriz.
  • Ülkemizde üretilen malları kullanıyorum. Bu sayede ülke ekonomimize katkıda bulunuyorum.
  • Paramızı gereksiz yere harcamayarak tutumlu olabiliriz.

Ülkemizde 12 - 18 Aralık tarihleri arası “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası” olarak kutlanır. Bu hafta boyunca okullarda çeşitli etkinlikler düzenlenir. Tutumlu olmanın, Türk malı kullanmanın önemi vurgulanır.

3
2
0
0
0
0
122
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.