TYT puanları nasıl hesaplanacak

TYT puanları nasıl hesaplanacak
27-28 Haziran tarihlerinde 2 milyon 437 bin 119 adayın katılacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) ve tüm adayların katılmak zorunda.

Bu sınavda 150 puan ve üzerinde alanlar iki yıllık ön lisans programlarını tercih edebilecekler. YKS'nin ilk oturumu olan TYT, yarın saat 10.15’te başlayacak. Sınav, 165 dakika sürecek. TYT'de Türkçe testinde 40, sosyal bilimler testinde tarihten 5, coğrafyadan 5, felsefeden 5, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5'er olmak üzere toplam 20, temel matematik testinde 40, fizikten 7, kimyadan 7 ve biyolojiden 6 sorunun yer aldığı fen bilimleri testinde de 20 soru yöneltilecek.

2020 TYT PUANLARI NASIL HESAPLANACAK

Sınavda 4 yanlış 1 doğruyu götürecek. Adayların TYT puanlarının hesaplanabilmesi için Temel Matematik veya Türkçe testlerinden birinden 0.5 ham puan almaları yani yarım net çıkarmaları gerekiyor. Bu koşulu yerine getiremeyen adayların ağırlıklı TYT (A-TYT) puanlar hesaplanmayacak.

A-TYT puanı kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek TYT puanı oluşturulacaktır.

A-TYT puanı TYT puanına dönüştürülürken Temel Matematik ve Türkçe testlerinin her birinden 5 ham puan, diğer testlerin her birinden 2.5 ham puan alan adayların 150 TYT puanı almaları sağlanacak.

2
0
0
0
0
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.