U ve Ü ile başlayan kaç ilimiz var

U ve Ü ile başlayan kaç ilimiz var
Türkiye'de U ve Ü harfi ile başlayan kaç il vardır, U ve Ü harfi ile başlayan illerimiz, U ve Ü ile başlayan şehirler hangi bölgelerdedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Türkiye'de "U ve Ü" harfi ile başlayan toplam 1 tane il bulunmaktadır. Bu ilimiz aşağıdaki gibidir;

  • Uşak,
  • Urfa (Şanlıurfa)

U ve Ü ile başlayan illeri kısaca tanıyalım

Uşak, Ege bölgesi'nde Batı ve Orta Anadolu'yu birbirine bağlayan İç Ege Bölümü'nde Gördes - Uşak Platosu üzerinde bulunan il. 2019 yılı verilerine göre nüfusu 370.509'dir. Uşak ili komşu iller olan Kütahya ve Afyonkarahisar gibi Ege Bölgesi ile İç Anadolu Bölgesi arasında bir geçit oluşturan İç Batı Anadolu Bölümü üzerinde yer alır.

Şanlıurfa, eski ve halk arasındaki kısa adıyla Urfa, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık dokuzuncu şehri. 2019 yılı verilerine göre nüfusu 2.073.614'dir. Doğuda Mardin, batıda Gaziantep, kuzeyde Adıyaman, kuzeydoğuda Diyarbakır illeri ve güneyde Suriye ile sınırı vardır. Şehrin eski isimleri Ur, Urhoy, Urhei, Orhei, Orhayi, Ruhai, Ruhha, Ar-Ruha, Reha ve Edessa'dır. Kurtuluş Savaşında gösterdiği başarının hatırasından dolayı 1984 yılında "Şanlı" unvanını almıştır.

U ve Ü harfi ile başlayan iller hangi bölgelerde

Ege bölgesinde olan iller, Uşak.
Güneydoğu Anadolu bölgesinde olan iller, Urfa (Şanlıurfa).

94
71
258
64
58
22
105
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.