Ubang halkı hangi dili konuşur

Ubang halkı hangi dili konuşur
Nijerya'nın güneyinde yaşayan Ubang halkında hangi ikisi iki farklı dilde konuşurlar sorusunun cevabını vereceğiz. Ubang halkı hangi dili konuşur?

Soru : Nijerya'nun güneyinde yaşayan Ubang halkında hangi ikisi iki farklı dilde konuşurlar 

A- Yetişkinler ve çocuklar

B- Tüccarlar ve çifçiler

C- Kadınlar ve erkekler

D- Evliler ve bekarlar

Doğru Cevap: Kadınlar ve erkekler

Ubang , Nijerya'nın Bendi dilidir . Erkek ve dişi formlara sahip olması dikkat çekicidir.
Farklılıklar, örneğin İngiliz İngiliz ve İngiliz versiyonlarından çok daha büyük. Fakat hem erkekler hem de kadınlar birbirlerini mükemmel şekilde anlayabilir - ya da dünyanın başka bir yerinde. Erkekler çocukluklarının çoğunu anneleri ve diğer kadınlarla geçirdikleri için kadın dilini konuşarak büyürler. Bununla birlikte, 10 yaşındayken, erkeklerin "erkek dili" konuşması beklenir. Eğer belli bir yaşta doğru dile geçmezlerse, "anormal" olarak kabul edilirler.
Ubang halkı dil farkıyla gurur duyuyor ve benzersiz olmalarının bir işareti olarak görüyor. “Tanrı'dan bir nimettir” olarak görülüyor ve neden geliştiğine dair İncil bir açıklama yapıyorlar, Daha fazla genç insan topluluktan ayrıldıkça ve İngilizce dili daha popüler hale geldiğinde, hayatta kalmayacağına dair endişeler var. İki cinsiyet birbirini anlar, ancak yalnızca kendi cinsiyetlerinin dilini kullanır. İki dilde kelimelerin hangi oranın farklı olduğu tam olarak açık değildir ve kelimelerin yaygın olarak kullanılıp kullanılmadığı, erkeklerde veya kadınlarda geleneksel rollerle bağlantılı olup olmadığı gibi bir örüntü yoktur. Toplumu inceleyen Antropolog Chi Chi Undie şunları söyledi: “Neredeyse iki farklı sözlük gibi… Erkeklerle kadınların ortak paylaştığı birçok kelime var, o zaman cinsiyetinize bağlı olarak tamamen farklı olan başkaları da var. Kulağa hoş gelmiyor, aynı harflere sahip değiller, tamamen farklı kelimeler.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
8 Yorum