Ücretli öğretmenler kadrolu olacak mı?

Ücretli öğretmenler kadrolu olacak mı?
Mart'ta ve Haziran'da öğretmen atamaları olacak mı?, Ücretli öğretmenler kadrolu olacak mı?

Dershanelerin 1 Eylül 2015 tarihinde kapatılacak olmasından sonra dershane öğretmenlerinin açıkta kalmamaları için MEB bünyesinde değerlendirmeleri ve KPSS şartı olmaksızın devlet kadrolarına atanmaları kararlaştırılmıştı. Dershane öğretmenlerin devlet kadrolarına girmeleri için gereken şartlar ise şunlardır:

1- Tasarıyla, dershane ve öğrenci etüt merkezlerindeki öğretmenlerden sigorta primi ödenmiş, çalışma süresi 5 yıl ve daha üzeri olanlar

2- 657 sayılı Kanun’un 48. maddesinde öngörülen genel şartlar ile öğretmen kadrosuna atanabilmek için aranan özel şartlarını birlikte taşıyanlar,

3- Başvuruları üzerine KPSS’ye girme şartı aranmaksızın

4- Bakanlıkça yapılacak sözlü sınav sonucuna göre

MEB bünyesindeki devlet okullarına atanmaları gerçekleşecektir.

Dershane öğretmenleri açıkta bırakılmayacak, devlet istihdam edecek. Faaliyetleri sona eren dershanelerde en az 5 yıl çalışmakta olan eğitim personeli KPSS’ye girme şartı aranmaksızın, kadro ve ihtiyaçlar dikkate alınarak sözlü sınavla Bakanlık kadrosunda öğretmen olarak atanacak.

Peki dershane öğretmenlerine verilen bu şans, atama bekleyen öğretmenler ve bu evrede hem derslerine çalışıp hem de ücretli öğretmenlik yapan öğretmen adayları açısından bakıldığında haksızlık değil midir?

300 bine yakın öğretmen adayı yıllarını KPSS için harcarken dershane öğretmenleri özel sektörde hayatlarını kurmuşlar ve KPSS stresini yaşamadan yaşamlarını sürdürmüşlerdir. MEB dershanelerin kapatılması tasarısına imza atarken yıllarını KPSS için harcayanları da düşündü mü?

Devlet okullarındaki öğretmen açığını bile ücretli öğretmenlik adı altında KPSS ye hazırlanan öğretmenlerin kapattığı düşünülürse atama bekleyen öğretmenler açısından dershane öğretmenlerinin kadroya geçirilmesi olumsuz bir durumdur.

Dershanelerin kapatılmasından sonra 5 yıl görev yapan öğretmenlerin kadroya alınacağı gibi devlet okullarında ücretli öğretmenlik görevini yürüten 5–6 dönem boyunca ücretli öğretmenlik yapanlarında kadroya alınması gerekmez mi? Okullardaki öğretmen açığını kapatan ve derslerin boş geçmesini engelleyen öğretmen adaylarına da dershane öğretmenlerine tanınan sınavsız atama şartı getirilmelidir.

Dershane öğretmenlerinin sınavsız kadroya alınması sonrası branşların norm açıklarının değişmemesi için gereken düzenlemeler yapılmalı ve öğretmen adaylarının mağdur olmasının önüne geçilmelidir.

Aynı zamanda yaklaşık 125 bin öğretmen açığının bulunması gerekçesiyle Mart ve Haziran aylarında öğretmen atamaları yapılmalıdır. Böylelikle atama bekleyen öğretmenlerin mağduriyetleri bir nebze giderilebilir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.