Ücretsiz destekleme kurslarına başvurular ne zaman başlayacak

Ücretsiz destekleme kurslarına başvurular ne zaman başlayacak
Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), öğrenci ve mezunlar için ücretsiz olarak düzenleyeceği destekleme ve yetiştirme kurslarına öğrenci başvuruları 19-23 Eylül 2019 tarihleri arasında alınacak. Kurs sınıfları 24-29 Eylül 2019'da oluşturulacak.

Kurs sınıfları 24-29 Eylül 2019'da oluşturulacak. Yıllık açılacak kurslar 30 Eylül 2019'da başlayacak ve 7 Haziran 2020'de tamamlanacak.

ÜCRETSİZ ‘DESTEKLEME KURSLARINA’ BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

MEB, Destekleme ve Yetiştirme Kursları Kılavuzu’nu yayımladı. Buna göre açılacak kurslara katılan öğrenci ve mezunlardan ücret alınmayacak. Her bir kurs programına devam edecek öğrenci/kursiyer sayısı 10’dan az, bir kursun sınıf mevcudu ise 20’den fazla olmayacak.

KURSLARA KİMLER KATILABİLİR?

Resmî ve özel örgün eğitim kurumlarının 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12 nci sınıflarında öğrenim gören öğrenciler ile ortaöğretimden mezun olanlar başvurabilecekKurslara kayıt yaptıran öğrencilerin/kursiyerlerin devamları zorunlu. Kurslarda okutulması gereken toplam ders saatinin özürsüz olarak 1/5’ine devam etmeyen öğrencilerin kaydı silinecek.

Kurs saatleri kurs merkezlerinin imkânları ölçüsünde her bir kurs günü 2 saatten az, 8 saatten çok olmamak üzere haftanın farklı günlerine dağıtılabilir.  Ancak, ortaöğretim kurumları hariç bir güne aynı dersten 2 saatten fazla ders konulamaz.  Yaz döneminde açılan kursların süresi 4 haftadan az 8 haftadan fazla, yıllık açılan kursun süresi ise 16 haftadan az, 36 haftadan fazla olamaz. 

Kurslarda yararlanılacak temel kaynaklar, ders kitapları ile Bakanlıkça belirlenen diğer eğitim materyali olacak.

MEZUNLAR NE OLACAK?

Mezunlara yönelik kursların halk eğitimi merkezlerince açılması esas. Halk eğitimi merkezinin bulunmadığı veya bu merkezlerde kursun açılamadığı hâllerde millî eğitim müdürlüklerince yapılacak planlama dâhilinde diğer eğitim kurumları ile kamu kurum ve kuruluşlarına ait binaların derslik olarak kullanılabilecek bölümlerinden yararlanılır.

KURSLARDA ÜCRETLİ ÖĞRETMEN DE DERS VERECEK

Kurslarda, kurs talebinde bulunan kadrolu/sözleşmeli öğretmenlere öncelik verilecek.  Ancak yetersiz kalındığında ise millî eğitim müdürlüğünce aday öğretmen olarak atanabilme şartlarını taşıyanlar arasından ve üniversite öğretim elemanlarından ek ders ücreti karşılığında ders okutmak üzere görevlendirme yapılabilir.

 

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.