Uçurtma uçurmak denince aklınıza neler geliyor

Uçurtma uçurmak denince aklınıza neler geliyor
Uçurtma uçurmak denince aklınıza neler geliyor bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Uçurtma uçurtmak deyince aklıma bahar geliyor. Yemyeşil kırlar, dallarında çiçekler açmış ağaçlar, altın gibi parlayan bir güneşin altında piknik yapan insanlar, çığlık çığlığa oyun oynayıp koşuşturan çocuklar, şırıl şırıl akan dereler, ırmaklar uçurtma deyince aklına düşüyor insanın. Baharı çağrıştırıyor uçurtma sözcüğü. Gökyüzünde uçan uçurtmalar baharın geldiğine adeta kanıt gibi. Her renk var pamuk gibi bulutların arasında. Mavi, kırmızı, yeşil, sarı, kimisi de rengarenk gökkuşağı gibi,
Uçurtma uçurmak deyince bahar bayramı da gelir aklımıza. Baharın gelişi neşeyle, coşkuyla, çeşit çeşit yemeklerle, birlik beraberlik içerisinde yüzlerce yıldır kutlanır bu bayramlarda. Aslında uçurtma demek neşe demektir birazda. Kışı sevmeyen insan mutlaka vardır ama baharı sevmeyen yoktur. Uçurtmalar da baharda gösterirler kendilerini. Çocukların, gençlerin, yaşlıların herkesin neşe kaynağı oluverir yemyeşil kırlarda. Masmavi gökyüzünün süsü oluverir adeta.

Kaynak:Eğitim Sistem

213
4
218
5
3
8
70
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.