Ucuzdur vardır bir illeti, pahalıdır vardır bir hikmeti atasözünün anlamı

Ucuzdur vardır bir illeti, pahalıdır vardır bir hikmeti atasözünün anlamı
Ucuzdur vardır bir illeti, pahalıdır vardır bir hikmeti, ucuz şeylerin ucuzluğuna tamah etmemeyi, pahalı şeylerin de pahalılığından korkmamayı öğütleyen bir söz

Ucuzdur vardır bir illeti, pahalıdır vardır bir hikmeti anlamı şu şekilde :

Ucuz mallar genellikle kalitesizdirler. Kısa bir zaman sonra kullanılamaz hale gelirler. Bunun için o mal bize daha da pahalıya gelmiş olur.

Bir malın ucuz olması sebepsiz değildir: Ya modası geçmiştir, ya çürüktür, ya defoludur, ya kaba ve kullanışsızdır, yada bol bulunan bir nesnedir. Pahalı olmasının da nedenleri vardır: Ya yeni çıkmıştır, ya sağlamdır, ya biçimli ve kullanışlıdır, yada az bulunan bir nesnedir. Alışverişte bütün bunlar gözönünde bulundurulmalıdır. Satılığa çıkarılan bir mal kalitesine göre Şyatlandırılır. Ucuz malların kalitesi pahalı mallara oranla daha düşüktür. Ucuz şeylerin ucuzluğuna tamah etmemeli, aldatılmamak koşuluyla pahalı şeylerin de pahalılığından korkmamalıyız.

Kaynak:Eğitim Sistem

13
88
0
0
45
0
30
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum