Ulaşım alanındaki bu yeni projenin yol güzergâhında bulunan ülkelere ekonomik açıdan getireceği katkılar

Ulaşım alanındaki bu yeni projenin yol güzergâhında bulunan ülkelere ekonomik açıdan getireceği katkılar
Ulaşım alanındaki bu yeni projenin yol güzergâhında bulunan ülkelere ekonomik açıdan getireceği katkılar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ulaşım alanında yaşanan gelişmeler, ülkelerin kalkınması ve gelişmesi açısından çok önemlidir. Çünkü ülkelerin varlık gösterebilmesi adına üretmesi ve ekonomik güç dengelerine sahip olması gerekir. Bu da yer altı kaynaklarına sahip olmak ve doğal kaynakları işlemek yoluyla ticaretini yapmaktan geçmektedir.

Ulaşım alanındaki yenilikler sayesinde üretimin artması ve ticaretin gelişmesi ülkelerin iktisadi ve mali olarak müreffeh bir duruma gelmesine yardım eder. Özellikle ticari yolların güzergahında bulunan şehirler ticari bakımdan daha çok gelişen şehirler olarak örnek de gösterilmektedir. Büyük şehirler, ticaretin geliştiği şehirlerdir.

Demir İpek Yolu olarak da adlandırılan Bakü-Tiflis-Kars Demir Yolu Projesi ile Doğu Anadolu, Pekin’den Londra’ya uzanan İpek Yolu’nun önemli merkezlerinden biri hâline gelecektir. Türkiye ile bütün Orta Asya, Kafkasya ve Asya ülkelerinin Avrupa’ya daha kolay ulaşmasını sağlayacak olan bu proje ile Gürcistan ve Azerbaycan da hem ticaret yolu anlamında hem de turizm alanında büyük gelirler elde edebileceklerdir.

178
247
103
44
32
92
233
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.