Ülkeler arasındaki ekonomik ilişkilerde iletişim ve ulaşım teknolojisinin etkisi

Ülkeler arasındaki ekonomik ilişkilerde iletişim ve ulaşım teknolojisinin etkisi
Ülkeler arasındaki ekonomik ilişkilerde iletişim ve ulaşım teknolojisinin etkisi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ülkelerin güçlü olması bilimsel ve teknolojik gelişmelerin yaşanmasına bağlıdır. İletişim ve ulaşım teknolojisi de bilimsel araştırmalar ve gelişmeler sayesinde varlık göstermektedir. Ülkeler arasındaki ekonomik ilişkilerde iletişim ve ulaşım teknolojisi de ilişkileri olumlu etkilemektedir.

Ülkelerin ulaşım açısından gelişmesi, ticari faaliyetlerin ve sosyal faaliyetlerin gelişmesi açısından önemlidir. Böylece ekonomik gelişme ve kalkınma sağlanır. Ülkeler arasında iletişim teknolojilerinin gelişmesi ihracat ve ithalat faaliyetlerinin gelişmesi anlamına gelerek ekonominin gelişmesini ve kalkınmasını sağlar.

Her devletin sağladığı teknolojik imkanlar ve yaptığı teknik yatırımlar ekonominin gelişmesi ve ülkenin kalkınması için gerekli olan işlerdir.

Kaynak:Eğitim Sistem

17
119
12
100
21
6
42
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.