Ülkemizde nüfusun hangi özellikleri araştırılmalıdır

Ülkemizde nüfusun hangi özellikleri araştırılmalıdır
Nüfus, bir ülkede en önemli verilerin başında gelmektedir çünkü bir ülkedeki nüfus saptandıktan sonra bu veriler doğrultusunda da ülke için bir takım çalışmalar yapılmaktadır.

Her ülkede nüfus verilerini saptamak ve ülkede yaşayan nüfusu tam olarak bilmek son derece her açıdan önem arz etmektedir. Öncelikle ülkenin geleceği açısından planlama çalışmalarının düzenlenmesi ve uygulamaya konulması için ülkedeki nüfusun oranı, cinsiyet oranları mutlaka saptanmalıdır. Bu gerekliliğin temel nedeni ise farklı yaş ve cinsiyetteki vatandaşların aynı zamanda ihtiyaçlarının da farklı olmasıdır diyebiliriz.

Ülkelerin kendi sınırları içinde yapmış oldukları nüfus sayımları sonucunda elde edilen verilere göre çalışmalar yapılmaktadır. Mesela; çocuk nüfusun fazla olduğu bir ülke ile yaşlı nüfusun fazla olduğu her iki ülkenin de yapmış olduğu yatırımlar da farklılık gösterecektir. Çünkü bu iki yaş grubunun aynı zamanda ihtiyaçları da farklılık göstereceğinden dolayı nüfusa yönelik çalışmalar da farklılık gösterecektir.

Herhangi bir ülkede yapılan nüfus sayımları sonucunda şayet çocuk nüfusu farklı ise bu durumda eğitim alanındaki çalışamalar arttırılır ve eğitim iyileştirilmeye çalışılır aynı zamanda da çocuklara yönelik parklar, oyun alanları gibi alanların yapımları daha da arttırılır.

Şayet nüfus sayımlarında yaşlı nüfusu daha fazla ise bu durumda da huzurevleri ve dinlenme alanları daha da arttırılır.

Tüm bu nedenlerden dolayı kısacası ülkemizde nüfusun yaş, cinsiyet, eğitim gibi özellikleri başta olmak üzere tüm özellikleri araştırılmalıdır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum