Ülkemizde şeker pancarı üretiminin en fazla yapıldığı bölgemiz hangisidir

Ülkemizde şeker pancarı üretiminin en fazla yapıldığı bölgemiz hangisidir
Ülkemizde şeker pancarı üretiminin en fazla yapıldığı bölgemiz hangisidir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Ülkemizde şeker pancarı üretiminin en fazla yapıldığı bölgemiz hangisidir

Cevap : İç Anadolu Bölgesi
Şeker pancarı ülkemizde Batı bölgesi, Orta Anadolu bölgesi ve doğu Anadolu Bölgesinde yetişmektedir. Fakat şeker pancarı üretiminde kök veriminin en yüksek olduğu bölge batı bölgesidir.
Şeker pancarı, buğday ve arpa gibi Türkiye'nin birçok farklı bölgesinde yetiştirilebilen bir bitkidir. Bunda en büyük etken ülkemizde dört mevsim yaşanıyor olmasıdır. Aynı zamanda birçok bölgemizde tarıma elverişli arazilerin fazla olması, şeker pancarının toplam beş bölgede yetişmesini mümkün kılmaktadır.
Ispanakgiller familyasından olan bu bitkinin en çok yetiştirildiği bölge Ege bölgesidir. Aydın, Uşak, Afyon, İzmir ve Denizli'de şeker pancarı üretimi yaygındır. Bunun dışında Doğu Anadolu ve İç Anadolu bölgesinde de rekolte oranı yüksektir.

2
0
2
0
1
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.