Ülkemizin ekonomi ile ilgili uluslararası kuruluşlara üye olmasının faydaları

Ülkemizin ekonomi ile ilgili uluslararası kuruluşlara üye olmasının faydaları
Ülkemizin ekonomi ile ilgili uluslararası kuruluşlara üye olmasının faydaları nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Türkiye birçok uluslararası kuruluşa üyedir. Bu kuruluşların önemli bir kısmında kurucu olma vasfına sahiptir. Türkiye’nin ekonomi ile ilgili olarak uluslararası kuruluşlara üye olması bölgesinde ve küresel olarak ekonomik gelişmeleri izlemesi ve kalkınma sağlaması için gereklidir.

Gelişmekte olan bir ülke olan Türkiye için ekonomik forumlarda yer alması iktisadi, mali, ticari ilişkilerin geliştirilmesi, üretimin arttırılması ve ticaret hacminin arttırılması gereklidir. Böylece Türkiye’nin siyasi, diplomatik ilişkileri de ticari olarak bir gelişim gösterir. Ticari ilişkilerin varlığı ülkelerin hukuki olarak da yaptırım gücünün artmasına vesile olmaktadır. Türkiye bu bakımdan ileri bir ülkedir.

1
0
1
0
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.