Ülkemizin yenilenemez doğal zenginlikleri nelerdir

Ülkemizin yenilenemez doğal zenginlikleri nelerdir
Ülkemizin yenilenemez doğal zenginlikleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Doğa tarafından insanın kullanımına sunulan yer altında ve üstünde bulunan yenilenebilir ve yenilenemez kaynakların neler olduğunu birlikte öğrenelim;

Doğada kendiliğinden oluşan ve oluşma aşamalarının hiç birinde insanların katkısı olmadan var olan zenginliklerdir. Oluşmaları uzun yıllar alır. Doğal kaynakları sınıflandıralım;

Tükenmeyen doğal kaynaklar; su, güneş, rüzgar ve dalgadır. Bu kaynaklar doğada hep var olmuştur ve insanlara fayda sağlar.

Belirli şartlar dahilinde kendilerini yenileyebilen kaynaklar; hava, toprak, orman, jeotermal enerji. Bu kaynaklar azaldıklarında ya da zaman içerisinde çoğalma gösterir ve sürekli kendini tazeler.

Tükenebilen, yani kendini yenileyemeyen doğal kaynaklar; kömür, doğal gaz, petrol, madenler. Bu doğal kaynaklar tükenebilme özelliğine sahiptir. Yer altında uzun yıllar geçmesi sonucu oluşurlar ve insanların fazla kullanımı bu kaynakları azaltır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.