Ülkenin temeli vergidir, bu da adaletle yükselir, zulümle değil

Ülkenin temeli vergidir, bu da adaletle yükselir, zulümle değil
Ülkenin temeli vergidir, bu da adaletle yükselir, zulümle değil Sasani Hükümdarı Erdeşir Babekan’ın bu sözü günümüz için de geçerli midir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ülkelerin güçlü olmasında iktisadi sistemlerin uygulanması öne çıkmaktadır. Bir ülkenin güçlü olması iktisadi sistemlerine bağlıdır. İktisadi gücün oluşmasında ülkelerin stratejik toprak bütünlüğü, nitelikli nüfusları ve evrensel bir fikri müdrik olmaları gerekir.

Sasani hükümdarı Erdeşir Babekan’ın sözü olarak “Ülkenin temeli vergidir, bu da adaletle yükselir, zulümle değil.” sözü, maddi kaynakların ancak adil bir düzende yerli yerinde toplanacağı ve insanlara zulmederek bir yere varılamayacağı şeklinde değerlendirilebilir. Bu nedenle maddi kaynakların oluşturulmasında adil olunması ve zulüm edilmemesi gerekir. Adaletin olmadığı yerde zulüm vardır.

Bu sözde alınan verginin adaletli olması gerektiği vurgulanmış, adalet içinde alınmayan verginin ülkenin huzurunu kaçıracağı ve halkın devlete olan güveni, temelini sarsacağı anlatılmıştır.

Bu söz günümüzde de geçerlidir.

Çünkü, adaletsiz alınan vergi devlete olan nefreti artırır, birlik ve beraberliği yok eder. Toplum içinde çatışmalara sebep olur. Gelir dağılımını etkiler, toplum düşmanlar tarafından kolaylıkla kandırılabilir.

144
14
114
10
4
12
110
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.