Ulu sözü dinlemeyen uluyakalır

Ulu sözü dinlemeyen uluyakalır
Ulu sözü dinlemeyen uluyakalır, edemli ve gün görmüş kimselerin öğütlerini dinlemeyen kimse, türlü türlü sıkıntılara düşer; sızlanır durur.

Ulu sözü dinlemeyen uluyakalır anlamı şu şekilde :

Tecrübeli kimselerin sözlerini dinlemeyip kendi kafası doğrultusunda giden kimseler sonunda büyük zararlara uğrarlar. Sıkıntı ve dertten kurtulamazlar.

Yaşça büyük olan yakınlar, zaman zaman, gençlere edindikleri deneyimlerin sonuçlarını değerlendirerek, çeşitli uyarılarda bulunurlar. Amaçları, zamanında kendilerinin yaptıkları bir hatayı çocuklarının yapmasını önlemek veya başkalarının başına gelen kötü bir durumun sevdikleri çocuklarının başına gelmemesini sağlamaktır. Çünkü onların karşılaşacakları kötü bir duruma onlarla birlikte kendileri de üzüleceklerdir. Bütün bunlara rağmen, bazı dikbaşlı çocuklar, büyüklerinim sözünü dinlemez, hatta onlarla alay etmeye kalkarlar. Böylelerinin başına mutlaka beklenen kötü durum gelir. Zamanında söz dinlemedikleri için pişman olurlar, ama yararı olmaz.

Ulu sözü dinlemeyen uluyakalır anafikri 

Büyük sözü dinlemeyen kişinin başına türlü felaketler gelir.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
1
1
0
1
7
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.