UNESCO’nun değer verdiği cinsiyet eşitliğinin size göre ifade ettiği anlamlar

UNESCO’nun değer verdiği cinsiyet eşitliğinin size göre ifade ettiği anlamlar
UNESCO’nun değer verdiği cinsiyet eşitliğinin size göre ifade ettiği anlamlar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsanların cinsiyetini seçmesi mümkün değildir. Cinsiyetin seçilemediği bir dünyada cinsiyet ayrımcılığı yapmak da zulümdür. Ayrımcılığın her çeşidi bir zulümdür. Adil bir dünya düzenin oluşması için ortak değerlerin yüceltilmesi farklılıkların zenginlik olarak algılanması ve hoşgörülmesi gerekir.

Cinsiyet eşitliği aslında cinsiyet ayrımcılığının kabul edilmesidir. Cinsiyetin bir eşitlik konusu yapılması ayrımcılığının bir sorun olduğunu kabul etmek demektir. Cinsiyet eşitliği sayesinde kadın erkek eşitliği kabul edilmiş ve adalet anlayışının farklılıklar üzerinden değil ortak yönler üzerinden ortaya konulması gerçeği ifade edilmiştir. İnsanların cinsiyetlerine göre ayrımcılığa maruz kalması doğru değildir. İnsanların hisleriyle yargılanması da doğru değildir. İnsanların suç teşkil eden fiillerinin neticesine göre hareket edilir.

11
2
11
2
2
11
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.