Üniversite harçlarına formül bulundu

Üniversite harçlarına formül bulundu
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine, üniversitelerdeki harcın kaldırılması için çalışma başlatan Maliye Bakanlığı, konuyu 2013 yılı bütçe hazırlıkları çerçevesinde ele aldı.
Yapılan değerlendirmeler sonucunda, harçların kaldırılmasının bütçeye yaklaşık 1.5 milyar liralık ek yük getirdiği belirlendi. Bu çerçevede üniversitelere ek gelir sağlayacak bazı düzenlemeler gündeme gelmişti.

Maliye Bakanlığı ek tedbir seçeneklerin tamamını askıya aldı. Harçların kaldırılması ile ortaya çıkacak tüm maliyet bütçeden sağlanacak. Üniversitelerin harçların kaldırılmasından doğan zararları da bütçe ödenekleri artırılarak karşılanacak. Maliye üniversitelerin harç gelirlerini tek tek tespit etti.

Yeni uygulama ise, 2013 yılı bütçesi ile başlayacak.

Kaynak:Stargazete

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.