Üniversite seçme kriterleri neler?

Üniversite seçme kriterleri neler?
Tercih döneminde üniversite adaylarının kafasını en çok karıştıran konulardan biri; bölüm ve üniversiteyi neye göre seçeceğini bilmemesi. Tercihte; üniversitenin bulunduğu şehir, seçilen bölümün kalitesi, akademik kadro, ulaşım imkânı, kalacak yer, burs g

Bu yazımızda sizlere Üniversite Seçme Kriterleri konusunda bilgiler vereceğiz. İşte detaylar....

SOSYAL İKLİM
1 Öğrencilerin barınma ve diğer sosyal imkânları var mı?
2 Üniversite bulunduğu bölgenin kültürel gelişimine katkıda bulunacaksa, öğrencileri sisteme dâhil edebiliyor mu?
3 Öğrencilerin kendini geliştirme ortamı var mı? Üniversite, bir okul ve meslek öğrenme ortamından çok, bilinç gelişimine da katkıda bulunmalı.
4 Öğrencinin kendini geliştirmeortamlarının yanında, üniversitenin bulunduğu kentin sosyal yapısı ve imkânları da önemli.

ÜNİVERSİTENİN ALTYAPI İMKÂNLARI
1 Üniversitenin kütüphane, laboratuvar, sosyal ve sportif olanaklarının varlığı ve kullanılabilirliği nedir?
2 Üniversitenin coğrafi konumu, bulunduğu kent ve diğer altyapı olanakları nedir?
3 Yurt ve ulaşım kolaylığı bulunuyor mu?

ADAY NE İSTEDİĞİNİN FARKINDA OLMALI
Öncelikle adayın neyi okumak istediğini bilmesi ve bu konuda kararlı olması gerekli. Neyi istemediğini fark eden adayın yeteneklerinin bilincinde olması ve geleceğini kendisinin belirlemesi önemli.

ÜNİVERSİTENİN ÖZELLİKLERİ NELER?
1 Üniversitenin eğitim kalitesini belirleyen mezunlarının iş bulma kapasitesi nedir?
2 Üniversitenin nitelikli akademik kadrosu var mı? Ulusal ve uluslararası nitelikte öğretim üyelerine sahip mi?
3 Üniversitede belirli alanlarda bilimsel ve sosyal açıdan ön plana çıkan bilim insanı var mı? Nitelikli eğitim için tanınan ve bilimsel erki olan bilim insanlarının varlığı üniversiteye üstün nitelik kazandıracaktır.
4 Üniversitenin bilim ve teknoloji geliştirme kapasitesi nedir? Bu konuda herhangi bir çıktısı (icat, patent vb.) var mı?
5 Üniversitenin bilimsel çıktıları, uluslararası bilimsel yayınları, basılan kitap, patent vs. var mı? Üniversitenin çıktıları ne oranda değer görüyor?
6 Üniversitenin belirli alanlardaki başarılı çıkışları, mükemmeliyet merkezleri var mı? Üniversite kendisini dünyaya belirli alanda kabul ettirmiş mi?
7 Üniversitenin uluslararası ilişkileri ne düzeyde? Erasmus programı dâhil, diğer üniversiteler ile her alanda işbirliği yapabiliyor mu? Bu işbirliğine öğrencilerini katabiliyor mu?
8 Üniversitenin ulusal ve uluslararası düzeyde proje üretebilme kapasitesi. Bu projelerde öğrencilerinin yer alması, sonuçlarından haberdar olabilme düzeyi nedir?
9 Üniversite bilimsel toplantı, kongre düzenleyebiliyor mu? Üniversitede her türlü alanda farklı seminer, temsil ve gösteri yapılabiliyor mu? Bu toplantılara öğrenciler fikren ve düşünsel anlamda katılabiliyor veya katkı sunabiliyor mu?
10 Üniversitenin sosyal sorumluluk projelerini öğrenciler ile birlikte hazırlayabiliyor mu?

"Delilik; aynı şeyi tekrar tekrar yapıp, farklı sonuçlar beklemektir ."

Daha fazla bilgi ve haber için tıklayınız.


Albert Einstein

albert einstein kimdir ile ilgili görsel sonucuTeorik Fizikçi
Albert Einstein, Yahudi asıllı Alman teorik fizikçi. Alman İmparatorluğu'nun Ulm kentinde dünyaya gelen Einstein, yaşamının ilk yıllarını Münih'te geçirdi. Vikipedi
Doğum: 14 Mart 1879, Ulm, Almanya
Ölüm: 18 Nisan 1955, Princeton, New Jersey, ABD
Ebeveynleri: Hermann Einstein, Pauline Einstein
Eşi: Elsa Einstein (e. 1919–1936), Mileva Marić (e. 1903–1919)
Çocukları: Eduard Einstein, Hans Albert Einstein, Lieserl Einstein

Daha fazla biyografi için tıklayınız.

Albert Einstein Kimdir?

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.