Üniversite Tercihleri Bugün Başladı - 8 Temmuz

Üniversite Tercihleri Bugün Başladı - 8 Temmuz
LYS maratonunun son aşaması olan üniversite tercihleri yarın başlıyor. Peki tercih yaparken nelere dikkat etmeli?

Üniversite Adaylarının tercih heyecanı yarın başlıyor.

LYS maratonu 2 hafta önce sona erdi ve sınav sonuçları açıklandı. Sınav sonuçları hızlı açıklandı, tercihler de öne alındı. 8 Temmuz'da üniversite hayali kuranların tercih dönemi başlıyor.

Üniversite ve bölüm tercihlerinde 2 senedir uygulanan genişletilmiş puan, adayların daha başarılı olmasını sağladı. Önceden Sayısal Sözel Eşit ağırlık ve Dil puanı varken şimdi sadece sayısalda 4 farklı puanlama sistemi var. Bu sistem ile adaylar daha başarılı olacakları alanları tercih etme imkanına sahip oluyor.

Adayların tercih yaparken istedikleri mesleğe yönelmeleri okul tercihinden daha önemli. Uzmanlar tercih konusunda il, okul ve bölümün tek tek incelenmesine dikkat çekiyor. Tercih döneminde mutlaka rehber öğretmenlerden destek alınmalı.

Adayları sevindiren bir husus da kontenjanlar. Bu yıl üniversite kontenjanları yüzde 5 artırıldı. Tercihlerin ardından yaklaşık 900 bin aday üniversiteli olacak.Tercih dönemi 18 Temmuz'da sona eriyor.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.