Üniversitelere Kayıtlar Ne Zaman Başlayacak?

Üniversitelere Kayıtlar Ne Zaman Başlayacak?
Üniversite Kayıt Tarihleri 2012-2013

ÖSYM Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan LYS YGS ve Dil sınavları sona erdi.Bu sınavların sonuçları temmuz ayında kamuoyuna duyuruldu.Yerleştirme aşamasından bir önceki merhale olan tercih işlemleri 3 ağustos tarihinde sona erecek.2 3 hafta içinde ÖSYM’nin Üniversite Yerleştirme Sonuçlarını açıklaması bekleniyor.Sonuçlar açıklandıktan sonra üniversitelere kayıt yapmaya hak kazanan öğrenciler kayıtlarını yapmak üzere üniversitelerin bulunduğu şehirlere gideceklerdir.

ÖSYM takvimde belirttiği tarihlere göre 2012 2013 Üniversite kayıt tarihleri 3 Eylül – 7 Eylül 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Üniversite Kayıt Tarihleri  3 – 7 Eylül 2012

Bu tarihlerde kayıt yaptırmayanlar, kayıt haklarını kaybedeceklerdir.Her üniversitenin ve bölümün kendine özel belirlemiş olduğu günde kayıtlar gerçekleşecektir.Örneğin Makine Mühendisliği 3 Eylül , İktisat 5 Eylül gibi.

Bazı üniversiteler Kesin kayıt yapılmadan önce ön kayıt yapmaktadır.Güncel bilgileri zamanı gelince sitemize eklenecektir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.