Üniversiteyi Kazanamayan Lise Mezunlarının Sağlık Sigortası Durumu

Üniversiteyi Kazanamayan Lise Mezunlarının Sağlık Sigortası Durumu
12 Ekim tarihine kadar üniversiteyi kazanamayan lise mezunlarının SGK’ya GSS primi için başvurması gerekiyor. Bu tarihe kadar başvurmayan mezunlara aylık 305.6 lira borç çıkarılacak.

Yasaya göre, 18 yaşından küçük çocuklar ile lise ve dengi okul öğrenimi gören 20 yaşından küçük; üniversitede okuyan 25 yaşından küçük çocuklar anne ve babaları üzerinden sağlık hizmeti alabiliyorlar. Üniversite öğreniminin kapsamına, yüksek lisans ve doktora süreleri de giriyor. Bu öğrenciler için GSS primi ödenmesi gerekmiyor.

Üniversiteyi kazanan öğrenciler anne babanın sağlık sigortasından faydalanabiliyor:

Üniversiteyi kazanan öğrenciler anne babaları üzerinden sağlık hizmeti almaya devam edecekleri için, mezun oldukları tarih ile üniversiteye kaydoldukları tarih arasındaki birkaç aylık dönemde GSS primi ödemelerine gerek kalmıyor. Üniversite sınavını kazanamayanların ise 120 günlük süre içerisinde GSS tescili yaptırıp, gelir testi için başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Bu sene liseden mezun olup da üniversiteyi kazanamayan gençler için tanınan 120 günlük sürenin dolmasına az kaldı. Okullar 12 Haziran 2015 tarihinde tatile girdiği için tüm derslerinden geçmiş liseliler bu tarihte mezun olmuş sayılıyor.

Genel Sağlık Sigortası Başvurunuzu turkiye.gov.tr ya da ilçenizdeki SYDV’lerden öğrenebilirsiniz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.