Üniversiteyi kazanamayana ek yerleştirme dopingi!

Üniversiteyi kazanamayana ek yerleştirme dopingi!
"Üniversitelerde kesin kayıtlar yarın akşam sona eriyor. Boş kontenjanların belirlenmesinden sonra, muhtemelen gelecek haftadan itibaren, ek yerleştirme başvuruları başlayacak.

Yani 100 binin üzerinde adaya daha, üniversiteli olma şansı doğacak."

Ek yerleştirmede sadece boş kalan kontenjanlara değil, yeni açılan üniversite ve fakültelere de öğrenci alınacak.

Yani, 100 bini aşkın kontenjanın tümü, beğenilmeyen, dudak bükülen bölümler değil. İçlerinde keşke açıkta kalsaydım da ben de bu bölüme girseydim denilecek çok sayıda fakülte ve yüksekokul da var.

Peki kimler ek yerleştirmeden yararlanacak? Çok saçma ama sadece ve sadece açıkta kalanlar yararlanabiliyor.Birinci yerleştirmede herhangi bir bölümü kazanıp da kaydını yaptırmayanlar dahi ek yerleştirmeden yararlanamayacak. Aynı şekilde bu yıl sınava girmeyenler de bu şanstan faydalanamayacak.

Puan barajı düşer mi?
Özellikle vakıf üniversiteleri bu yıl aradıklarını bulamadı. KKTC üniversitelerinin durumu da onlardan farklı değil. Ama her iki grup üniversiteler için de ek yerleştirmeler bir umut olacak.  Çünkü on binlerce aday, dört gözle bu kayıt dönemini bekliyor.

Peki puan barajı düşer mi, şu ana kadar ki göstergeler, bu yönde bir değişikliğin olacağına ihtimal vermiyor. Ama hiç belli de olmaz. Böylesi, kararlar, hep son dakikada veriliyor.

Bu konuda en fazla merak edilen konulardan birisi de ek yerleştirmeyle giren öğrencilerin dersleri kaçırıp, kaçırmayacağı!  Pek çok üniversitede ek yerleştirmeden önce  dersler başlayacağı için yeni kayıtla gelen öğrenciler ortada kalmaz mı endişesi var.

Bu tedirginliği yaşayanlar çok haklılar. Ama ona göre düzenlemeler yapılıyor. Birinci sınıf dersleri daha geç başlatılıyor ya da ek dersler konuluyor.

Abbas GÜÇLÜ

Kaynak:Milliyet

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.