Üretim ve gelecek konulu bir konuşma

Üretim ve gelecek konulu bir konuşma
Yaratıcı konuşma tekniğini kullanarak “üretim ve gelecek” konulu bir konuşma yapınız. Bu tekniğe göre her öğrencinin bir önceki arkadaşının konuyla ilgili söylediklerinden hareketle konuşarak konuya farklı bir bakış açısı getirmesi gerektiğini unutmayınız

Üretim ve Gelecek

Üretiminde amacı insanlara katkı sağlamaktır. Çünkü üretim insan yaşamını kolaylaştırmak onun yaşamını sürdürmesine katkı olması amacıyla yapılmaktadır. Çünkü gıdada yapılan üretim, teknolojide yapılan üretim tamamen insanlara yöneliktir. İnsanlar olmadığı sürece üretim yapılmasa anlamı yoktur. Tüketen insan olmadığı sürece üretiminde yararı yoktur. Üretimde insanın yeri ve önemi onun mal ve hizmet sağlayan kurumların temel ilkesidir. Üretim yapan insan her zaman ülkesinin kalkınmasına da destek olacaktır. Kalkınmış bir ülkede insan sağlıklı ve refah içinde yaşamını sürdürecektir. Dolayısıyla insanın yaşam kalitesi artacaktır.

Bir ülkedeki refah seviyesi o ülkenin ekonomik büyümesi ile doğrudan ilgilidir. Ekonomik büyüme her alanda yükselmeyi ve bağımsızlığı sağlar. Tarım, ticaret, sanayi ve enerjide başka ülkelerden bağımsız olarak hareket etmenin yolu üretimin yerli ve sürekli olmasıdır. Üreten toplumlar tarih boyunca varlığını uzun süre devam ettirebilmiştir. Çünkü, bu toplumlar kalkınmak için başka toplumlara ihtiyaç duymazlar. Üreten bir ülke ürettiklerini hem halkının faydasına hem de ekonomik büyümeye katkı için kullanabilir. Gelecekte başta ekonomi olmak üzere her alanda başarıya ulaşmış bir ülke olmak için üretime önem vermeliyiz. Üretimin tüketimde çok olduğu bir yerde huzur ve refah kaçınılmazdır.

2257
2282
2405
381
281
227
655
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum