Uyum süreci bitti yeni eğitim sistemi başlıyor

Uyum süreci bitti yeni eğitim sistemi başlıyor
Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun kapsamında yeniden düzenlenen ve pek çok yeniliği içeren 4+4+4 eğitim sistemi, bugün ders zilinin çalmasıyla başlıyor.

Yaz tatilinin ardından yaklaşık 17 milyon öğrenci ve 800 bin öğretmen ders başı yapacak.

Okula yeni başlayan 66-72 aylık yaklaşık 1 milyon 600 bin birinci sınıf öğrencisi de aldıkları bir haftalık uyum eğitiminin ardından eğitime adım atacak.

İlkokula başlama yaşında yapılan değişiklikle 30 Eylül 2012 itibarıyla 66 ayını dolduran çocuklar birinci sınıfa başlayacak. Ancak 61-66 aylık olup velisinin isteğiyle fiziki ve ruhi gelişim yönünden hazır olan çocuklar da ders başı yapabilecek. Geçen yıl ilköğretim 8. sınıfta okuyan öğrenciler, eğitim sisteminden ayrılmayarak lise 1. sınıftan eğitime devam edecek. Geçen eğitim öğretim yılı 4. sınıfı tamamlayan ilköğretim öğrencileri ise ortaokul 1. sınıf öğrencisi olacak. İlk ve ortaöğretimde eğitim görecek yaklaşık 16 milyon öğrenciye ücretsiz dağıtılmak üzere toplam 187 milyon ders kitabı basıldı. Ücretsiz ders kitapları için 300 milyon lira ödenek ayrıldı.

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.