Uzay boşluğunda durmakta iken herhangi bir yöne doğru hareket etmek isteseydiniz ne yapardınız

Uzay boşluğunda durmakta iken herhangi bir yöne doğru hareket etmek isteseydiniz ne yapardınız
Uzay boşluğunda durmakta iken herhangi bir yöne doğru hareket etmek isteseydiniz ne yapardınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Uzay boşluğunda durmakta iken herhangi bir yöne doğru hareket etmek isteseydiniz ne yapardınız

Ödev cevabı kısaca : Oksijen tüpünün içerindeki havayı dışarı vererek istediğim yönde hareket sağlayabilirdim.

Uzay boşluğunda duruyor ve herhangi bir yöne doğru hareket etmek istiyorsanız, kendi kendinize itme yaratmanız gerekir. Uzayda, bir nesnenin hareket etmesi için dış bir kuvvete ihtiyacı vardır çünkü uzay boşluğunda sürtünme yoktur ve hareket için dış etkiye ihtiyaç duyulur.

Bir yön belirleyerek hareket etmek istiyorsanız, bu amaçla bir roket motoru kullanabilirsiniz. Roket motorunun egzoz gazı yönünde yüksek hızda çıkış yapması, roketin karşı yöne doğru itilmesine neden olur. Bu şekilde, roket Newton'un üçüncü hareket yasasına göre ileri doğru itilir ve istenilen yöne doğru hareket eder.

Ancak bu tür bir hareket için uzay aracınızın uygun bir roket motoruyla donatılmış olması gerekir ve ayrıca hareket edeceğiniz yöne doğru bir hedef belirlemeniz de önemlidir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.