Uzay ve uzay çalışmaları konusunda araştırma

Uzay ve uzay çalışmaları konusunda araştırma
Uzay ve uzay yolculukları hakkında basılı ve görsel medya kaynaklarından bir araştırma yapınız. Uzay ve uzay çalışmaları konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çağımızda uzay ve uzay çalışmalarına büyük bir önem verilmektedir. Uzay ile ilgili olarak somut çalışmalar 20. yy'da yoğunluk kazanmış ve gerekli teknoloji sağlanabilmiştir. Uzay araştırmalarına büyük paralar harcanmış ve harcanmaktadır. Uzay çalışmaları Rusya ve ABD öncülüğünde yürütülen çalışmalardı. Ülkemizde uzay çalışmaları 21.yy'da bir miktar daha yoğunluk kazanmıştır. Uzay araştırmalarında amaç uzayda bulunan doğal olayların araştırılması, bilgi edinilmesi, bilinmeyenin araştırılması, insanlığa yararlı bir enerji veya kaynağın bulunması amaçlanmıştır. 

Uzay çalışmaları doğrultusunda yapılan programlar iki bölümde gözlemlenmektedir. Bilimsel araştırmaya ve uygulamaya dayanan programlardır. Güneş sistemi gezegenlerinin hareketlerini izlemek ve onları gözlemlemek adına yapılan çalışmalar bulunmaktadır. Uygulama çalışmaları ise insanlık adına faydalı olan uyduların uzaya yollanması ve hizmete açılmalarına yönelik çalışmalardır.

Bu sayede, Uzay ve uzay çalışmaları hakkında bilgi edinmiş olmaktayız.

Insanoğlu her dönemde gökyüzü ile ilgilenmiş ve bu konuda merak içerisinde olmuş bilemediğini keşfetmek istemiştir. Bu açıdan gelişen bilim ve teknoloji ile insanoğlu uzayın keşfi ile ilgili büyük bir gelişme kaydetmiştir.
Günümüzde Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi, Avrupa Uzay Ajansı gibi ulusal ve uluslararası kuruluşlar uzayın keşfi konusunda önemli çalışmalar yapan kuruluşlardır. Bu çalışmalarda amaç Güneş sistemi hakkında detaylı bilgi toplanması, galaksimiz dışındaki diğer galaksilerdeki yaşam ihtimalinin aranması ve kara delik, yıldız ve diğer uzay yapı taşları hakkında detaylı bilgi edinilmesidir.

Uzayın keşfi 20.yy'da geliştirilen mekik ve roketler aracılığı ile mümkün hale gelmiştir. Uzayın keşfi konusundaki yarışın 4 Ekim 1957 tarihinde Sovyetler Birliği'nin Sputnik 1 adlı uydusunu Dünya yörüngesine göndermesi ve 20 Temmuz 1969'da Amerika Birleşik Devletleri'nin Apollo 11 uzay gemisi ile ay yüzeyine inmesi ile başladığı bilinmektedir. 

192
181
25
14
12
43
110
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
28 Yorum