Uzaydan bakıldığında görülebilen dünyadaki tek yapının adı nedir

Uzaydan bakıldığında görülebilen dünyadaki tek yapının adı nedir
Uzaydan bakıldığında görülebilen dünyadaki tek yapının adı nedir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Uzaydan bakıldığında görülebilen dünyadaki tek yapının adı nedir

Cevap : Çin Seddi
Çin Seddi, Çin'in kuzeybatısı boyunca uzanan binlerce kilometre uzunluğunda bir yapıdır. Po Hay Körfezi'nden başlayan duvar, ülkenin orta ve doğusunda yer alan Gobi Çölü'ne kadar uzanmakta. Kuzeyin yeşil ve dağlık bölgelerinden, doğunun çöllerle kaplı coğrafyasına kadar uzanmakta.
Çin'in kuzeyini neredeyse boydan boya kateden bu duvar aynı zamanda enlemesine en uzun insan yapımı yapı olma özelliği taşıyor. Çin Seddi'nin toplam uzunluğu 21.196.180 metredir.
Diğer bir deyişle duvarın uzunluğu 21.196 kilometredir. Bu oran neredeyse dünyanın yarısını turlamaya eş bir seviyededir. Bunda inşa edildiği arazinin engebeli yapısının da payı büyüktür. Dünyanın en çok turist çeken ülkelerinden biri olan Çin'in en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olan bu duvar 1987 yılından itibaren UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde kabul ediliyor.

1
0
1
0
1
2
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.