V ile başlayan kaç ilimiz var

V ile başlayan kaç ilimiz var
Türkiye'de içinde 'V' harfi bulunan iller hangileridir, Türkiye'de V harfi ile başlayan kaç il vardır, V harfi ile başlayan illerimiz, V ile başlayan şehirler hangi bölgelerdedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Türkiye'de "V" harfi ile başlayan toplam 1 tane il bulunmaktadır. Bu illerimiz aşağıdaki gibidir;

  • Van

Bu il aynı zamanda büyükşehirdir.

V ile başlayan illeri kısaca tanıyalım

Van, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık on dokuzuncu şehri. Doğu Anadolu Bölgesinde yer alır. Van ili nüfus bakımından bu bölgenin en büyük ilidir. 2019 sonu itibarıyla nüfusu 1.136.757 kişidir. Kuzeyden Ağrı, batıdan Bitlis, güneybatıdan Siirt, güneyden Hakkâri illeriyle, doğudan da İran'la sınırlıdır. Anadolu'nun en büyük kapalı havzası olan Van Gölü kıyısında toprakları verimli, akarsuları bol, iklim koşulları oldukça elverişli bir yerleşim merkezidir. Dünya'nın hâlâ yaşanılan en eski kentlerinden biridir.

V harfi ile başlayan iller hangi bölgelerde

Doğu Anadolu bölgesinde olan il, Van.

227
501
267
164
202
250
935
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.