Vahiy ile Risalet kavramları arasında nasıl bir ilişki vardır

Vahiy ile Risalet kavramları arasında nasıl bir ilişki vardır
Vahiy ile Risalet kavramları arasında nasıl bir ilişki vardır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamberimiz (s.a.v.), vahiy aldıktan sonra Peygamber olduğu O’na bildirilmiş ve risalet çalışmaları yapmaya başlamıştır. İslam’ı ailesine tebliğ ederek yaymaya başlamıştır. Yaşadığı toplumdaki insanlara da tebliğ yapmaya başlamıştır. Vahiy, ilahidir. Risalet, Allah’ın seçtiği kulların elçi olarak toplumu uyarması ve müjdelemesidir.

Vahiy, Allah’ın kelamı olarak insanlara bildirilmesi gereken emir ve yasaklardır. Bunları bildirmek için ilahi bir göreve sahip olmak gerekir. Bu görevi risalet olarak Allah seçtiği bir kula vermektedir. Bu nedenle vahiy ve risalet arasında bir kaynak ve vazife ilişkisi bulunmaktadır. O kaynağın topluma aksettirilmesi için peygamberlik vazifesi sayesinde risalet yapılmaktadır.

Allah’ın (c.c) Peygamberleri vasıtasıyla gönderdiği emir ve yasaklarına vahiy denir. Risalet ise, “Allah’ın (c.c) gönderdiği vahiyleri, emir ve yasaklarını, kısacası dinin gerçeklerini insanlara duyurmak; söz, tutum ve davranışlarıyla açıklamak” demektir.

Dolayısıyla vahiy ile risalet kavramları arasındaki ilişki şudur; 

Bir peygamber risaletle görevlendirilmesi vahiyle olur ve kendine vahyedilenle risalet görevini yerine getirir.

Kaynak:Eğitim Sistem

132
3
1
1
2
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.